WP Antwerp: showcase en quick tips

Op donderdag 21 november kregen we een showcase van één van de laatste realisaties van Marc Nuijten van Birdseye Design. Na een korte pauze werden er een hele hoop WordPress quick tips & tricks uitgewisseld met elkaar.

De avond begon goed met een korte introductie van Veerle, waarin de nieuwe editie van WordCamp Antwerp werd aangekondigd.

Showcase: Biotechdag

Tijdens de showcase liet Marc ons kennismaken met een project dat hij onlangs verwezenlijkt heeft: een website voor Biotechdag.

Biotechdag is een unieke gelegenheid om kennis te maken met het onderzoek en de uitdagingen van de levenswetenschappen en de biotechnologie

Biotechdag.be

Na een korte uitleg over de klant en het project zelf, nam hij ons mee doorheen de workflow van het project, van concept tot afgewerkte website. Na een uitgebreide demo van alle functionaliteiten, gunde hij ons zelfs een blik achter de schermen en kregen we een zicht op hoe de code achter zo’n prachtsite zoal in elkaar zit.

WordPress Quick Tips

Na een korte pauze was het tijd om de tips en tricks die op voorhand ingezonden werden te overlopen. Omdat het om zo’n grote hoeveelheid ging, besloten we van het wat speelser aan te pakken: iedereen kon om de beurt een willekeurig cijfer zeggen en aan de hand daarvan werden de tips uitgekozen en uitgelegd door één van de organisers van de avond: Filip, Veerle en Koen.

Check de slides op Google Slides of download de slides als pdf:

Enkele (extra) voorbeelden:

options.php

Elke WordPress backend heeft een pagina “options.php”. Dit is één groot formulier waarin alle options staan. Handig om snel een optie te bekijken of op te vragen!

screenshot van een block preview in gutenberg

Gutenberg: block preview

Als je een block toevoegt via het plus-icoontje linksboven, krijg je meteen een voorbeeld van hoe de blok eruit zou komen te zien.

WordPress Packagist

Gebruik je composer om je WordPress codebase te beheren? WordPress Packagist stelt alle WordPress plugins beschikbaar in de vorm van een composer repository. Neat!

voorbeeld van user switching plugin

User Switching

Jezelf ooit afgevraagd waarom iets onder jouw gebruikersaccount wél werkt, maar niet bij dat van de klant? Met de User Switching plugin, kan je eenvoudig switchen tussen verschillende gebruikersaccounts.

Excerpt length on the fly

Stel de lengte van een post excerpt in, vlak voor je the_excerpt() aanroept door middel van deze handige codesnippet!

A Showcase and lots of WP Quick Tips & Tricks

Thursday, Nov 21, 2019, 7:00 PM

Via Via Café
Wolstraat 43 Antwerpen, BE

16 WordPress Enthusiasts Went

Vanavond starten we met een uitgebreide showcase en na de break delen we een hoop Quick WP Tips & Tricks. PROGRAMMA –– 19:00 Showcase Biotechdag.be, van brief tot afgewerkte WordPress-site door Marc Nuijten (https://birdseyedesign.be/) In 30 min. overlopen we het proces van klantbriefing tot afgewerkte custom WordPress-site en de keuzes die daarbi…

Check out this Meetup →

Bedankt aan iedereen om aanwezig te zijn op deze gezellige avond, en bedankt aan Marc voor de mooie showcase!

By Koen Van den Wijngaert

I'm a performance nerd at NEOK IT BV. In my web development adventures, I try to use the right tool for the right job. Turns out WordPress is like a swiss pocket knife for a lot of use cases.

A few years ago, I discovered the Belgian WordPress community. It didn’t take long before the warm and enthusiastic atmosphere had me sold. Recently, I decided to get involved to try and bring that same feeling to others as well.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *