1st Online WPMA

WPMA Online: show & tell & beers

Monday, Jun 15, 2020, 7:00 PM

Online event
,

18 WordPress Enthusiasts Went

WordPress Meetup Antwerp gaat online! Aangezien we niemand kunnen vragen zijn/haar 10 mogelijke contacten per week op te souperen op een meetup, zal er nog even geen IRL meetup zijn. Maar we missen de meetups te erg om ze nog langer uit te stellen. Nu net ook WordCamp Europe online is doorgegaan én deugd deed, willen we een eerste WPMA meetup onlin…

Check out this Meetup →

De WordCamp in maart en de meetups van april en mei zijn niet door kunnen gaan, maar we wilden graag nog een poging doen elkaar te zien voor de zomer start. Het werd dus een online meetup, de eerste online meetup van de Antwerpse WordPress meetup groep.

Koen Van den Wijngaert bootte een vette server op en een eigen Jitsi setup met monitoring via Grafana. En hij trok het prima: tot 16 aanwezigen en bijna iedereen hield de video streams open. Met een mooie 225 video streams.

WordPress constants Power Tips

Filip Van Reeth toonde ons verschillende constants die we in wp-config.php kunnen gebruiken en waar ze voor dienen. Een mooi overzicht en helder uitgelegd.

“WordPress constants zijn zeer handige WordPress settings om je WordPress website effectiever te beheren op vlak van beveiliging en optimalisatie.” volgens Filip Van Reeth.

WordPress constants vind je niet alleen in WordPress core maar ook vele plugins en thema developers maken hiervan volop gebruik. In het voorbeeld hieronder vind je een mooi voorbeeld van de plugin Query Monitor die de optie biedt om via een constant de dark mode te activeren.

define( 'QM_DARK_MODE', true );

Waar definieer je best een WordPress core constant?

Het is aangewezen om een WordPress core constant zo vroeg mogelijk aan te roepen om te vermijden dat een andere plugin deze “overruled”. Dit doe je best in de wp-config.php file.

Hoe ontwikkel je zelf een custom constant?

Het schrijven van een constant is vrij éénvoudig en is niet WordPress gebonden maar wordt aangeboden voor PHP.

Een voorbeeld:

<?php
define( 'HELLO_BY_WPANT', 'Hello by WordPress Antwerp' );

echo HELLO_BY_WPANT;
// The line above will output 'Hello by WordPress Antwerp'

Enkele voorbeelden van handige WordPress constants

WordPress contants via .env files

Wil je nog een stukje verder gaan in het beveiligen van je WordPress constants dan is dit een interessant artikel: Secure Your WordPress Config with DotEnv

Via chat werden nog extra links en tips doorgestuurd. O.a. over SSL, autosave & xdebug issues, uitgaande connecties monitoren etc.

Bronnen (van Filip of gedeeld tijdens Q&A):

Showcase Tour & Taxis

Joris Heyndrickx vertelde over een recent opgeleverd project: een nieuwe WordPress website voor Tour & Taxis: https://tour-taxis.com/nl/.

Over het verloop van het project en hoe het custom thema tot stand kwam. Hiervoor werd intensief met zowel Elementor als met Advanced Custom Fields & WPML gewerkt en custom HTML/CSS/JS voor de verschillende views en componenten. Ook CSS Grid werd graag ingezet 😉

Conclusie van de meetup groep: Tour & Taxis is al een wondermooie plek, en heeft nu ook een heel mooie site. Congratz.

Bronnen (van Joris of gedeeld tijdens Q&A):

By Veerle Verbert

Working with WordPress since 2006 and I love the openness & power. I try to give back by helping as much as I can & co-organising the monthly WordPress Meetup Antwerp and the Antwerp WordCamps. Together with Werner, we work on custom themes & integrations in our tiny WP agency Con Impeto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *