About climate change, the internet, our responsibility and our Christmas drink

Vanavond maar één talk: Csaba Varszegi met ‘Not just another WordPress talk’, maar een talk over de impact van de digitalisering en het internet op ons klimaat. Gevolgd door onze kerstdrink waarmee we in Antwerpen ons zesde meetup-jaar afsloten.

About climate change, the internet & our responsibility (+ kerstdrink 😉 )

Monday, Dec 16, 2019, 7:00 PM

Via Via Café
Wolstraat 43 Antwerpen, BE

20 WordPress Enthusiasts Went

De kerstvakantie en de eindejaarsfeesten komen in zicht. Geen betere timing voor een talk die tot goede voornemens kan inspireren, uiteraard gevolgd door een Kerstdrink. PROGRAMMA –– 19:00 Not just another WordPress talk About climate change, the internet & our responsibility door Csaba Varszegi (https://www.csaba.be/) De opwarming van de aarde: we…

Check out this Meetup →

Not just another WordPress talk

Vanavond maar één talk: Csaba Varszegi met ‘Not just another WordPress talk’, maar een talk over de impact van de digitalisering en het internet op ons klimaat. Als bio-ingenieur die jaren geleden ook in web development terecht kwam, is Csaba de geknipte persoon om ons wegwijs te maken in wat voor impact het web heeft; de materialen en energie die nodig zijn voor onze servers, devices en de transfer van alle data.

Spoiler: volg algemene best practices, maak waar je kan je site(s) performant, gebruiksvriendelijk, vindbaar en zet ze op duurzame hosting. En waar je kan, denk er zo vroeg mogelijk in het proces aan (dan kost het je sowieso veel minder energie).

En dan een lichte voetafdruk in de praktijk toegepast: Csaba toont ons de blog die hij voor de wedstrijd 10k apart maakte: https://globalwarning.blog/. De wedstrijdversie was lichter dan 7KB (!), de huidige versie is iets uitgebreider (incl Gutenberg styles etc), maar vraagt nog steeds minder dan 30KB transfer.
Check zijn blogpost over het maken van de blog, incl de keuzes die hij maakte.

Check de slides (incl véél bronnen):

Christmas drink (thank you, Postmark 😉 )

En dan de kerstdrink ;). De sponsor van vanavond was Postmark, die ons de zaal en onze kerstdrink trakteerde.

Zowat iedereen bleef na de talk nog lang napraten met een drankje. We spotten 2 lelijke kersttruien (waaronder de enige echte van WordPress zelf!) en 1 paar kerstoorbellen. Na 23:00 sloten de laatsten de ViaVia mee af. Tot volgend jaar! 😉

By Veerle Verbert

Working with WordPress since 2006 and I love the openness & power. I try to give back by helping as much as I can & co-organising the monthly WordPress Meetup Antwerp and the Antwerp WordCamps. Together with Werner, we work on custom themes & integrations in our tiny WP agency Con Impeto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *