Showcase tijd! Digital Signage via WordPress!

WordPress is veel meer dan een blogplatform, zoals het vroeger begonnen is! De meesten hebben al eens een formulier aan hun website toegevoegd of extra plugins en thema’s geïnstalleerd.

De meetup van vandaag was een showcase. Filip Van Reeth liet ons tijdens zijn presentatie kennismaken met Tivie. De focus lag echter meer op de weg die hij bewandelde, dan op het product zelf.

Tivie is een digital signage oplossing die het mogelijk maakt om dedicated slides te tonen op één of meerdere TV-schermen. De slides worden samengesteld uit een template en de bijhorende data, zodat de slide steeds up-to-date is en er toch ook gelikt uitziet.

Uitdagingen

Een idee hebben en uittekenen is nog iets anders dan het uitwerken van de oplossing! Om Tivie operationeel te krijgen, moesten de vragen over hardware (welke hardware? betaalbare hardware?), software (WordPress zeker, maar hoe de data beheren?) en de skills beantwoord worden.

Uiteindelijk werd er gekozen om te werken met Custom Post Types voor het beheren van de slides. Aan deze slides werden specifieke variabelen gekoppeld, zoals welke datasource gekozen werd of de timing van de slide.

Voor de hardware werk gekozen om gebruik te maken van Intel-sticks die volledig op maat geconfigureerd kunnen worden, zodat ze automatisch correct opstarten en koppelen. Voor de volgende versie worden ze vervangen door Chrome OS sticks

De grootste uitdaging zijn de benodigde skills voor het ontwerpen van een product als dit. Bij het begin van het project, had Filip behoorlijk wat ervaring met WordPress, maar vooral theming. Voor Tivie heeft hij ook een hele brok back- en frontend development gestudeerd om zo het prototype te bouwen en dit steeds verder te verbeteren.

Future

Om dit product verder te lanceren en onderhouden, is Filip op zoek naar samenwerkingen. De bedoeling is om met enkelen om Tivie verder te zetten en te professionaliseren. Er worden meer databronnen toegevoegd en templates ingebouwd.

Wil je verder spreken over deze meetup of Tivie, aarzel zeker zeker niet om deel te nemen aan de Slack!

Showcase tijd! Digital Signage via WordPress!

Monday, Oct 14, 2019, 7:00 PM

‘t Borrelhuis
Witte Nonnenstraat 28 Hasselt, BE

10 Members Went

The sky is the limit en dat is met WordPress niet anders. Oorspronkelijk een blog platform maar intussen geëvolueerd naar zoveel meer! Op deze meetup willen we via een showcase laten zien hoe je digital signage naar een ander niveau kan brengen met WordPress in combinatie met Tivie (https://tivie.be). Filip Van Reeth (https://filipvanreeth.com, yep…

Check out this Meetup →

By Koen Huybrechts

As a professional WordPress developer, I work on a daily basis with WordPress together with our team @ AppSaloon. I learned everything from the awesome WP community. By organising meetups and Wordcamps, I try to give back to the community.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *