WP Meetup Hasselt – Performance

De meetup vandaag was een soort van experiment. We combineerden een talk met een hands-on sessie om de opgedane kennis in de praktijk te brengen. Een ideaal moment om een van de eigen websites onder handen de nemen!

De talk

De performantie van een website heeft een enorme invloed op de conversie-ratio: 1 seconde vertraging, verlaagt je conversie met 7%. WordPress is out-of-the-box behoorlijk performant, maar eens je de website vult met content of aanvullende plugins toevoegt, is er een zekere impact op de prestaties van je website.

In zijn presentatie toont Mounssif de belangrijkste factoren die een impact heeft op de prestaties van de website, maar ook hoe je deze factoren kan beïnvloeden. Bij deze de slides:

Hands-on

Tijd om de handen uit de mouwen te steken! We konden kiezen voor het optimaliseren van een eigen project, of werken met een voorbeeld-project dat Mounssif had voorbereid. Na het nodige werk, bereikten we een Pagespeed score van boven 95%. Niet slecht natuurlijk.

Enkele van de nuttige links die we gebruikten staan hieronder.

Nuttige links

Mededelingen

  1. De volgende meetup zal in februari plaatsvinden. We plaatsen zo snel mogelijk de nodige informatie in de meetup-groep.
  2. Ken je nog gebruikers/ontwikkelaars/designers/copywriters/… van WordPress, aarzel dan zeker niet om ze mee te nemen naar een meetup!

Bedankt en tot in februari!
En niet te vergeten: Fijne feestdagen.

By Koen Huybrechts

As a professional WordPress developer, I work on a daily basis with WordPress together with our team @ AppSaloon. I learned everything from the awesome WP community. By organising meetups and Wordcamps, I try to give back to the community.

One reply on “WP Meetup Hasselt – Performance”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *