Chris Fagard – showcase Davidsfonds Brasschaat

Chris is voormaling programmeur bij oa IBM en Hessen Natie, en nu genietend van zijn pensioen.  Chris is actief in het verenigingsleven waaronder Davidsfonds Brasschaat. Vanwege zijn programmeurs-achtergrond werd hem gevraagd of hij een website/webwinkel kon bouwen. Na wat onderzoek kwam Chris terecht bij WordPress. Chris had  geen ervaring met PHP, HTML en CSS. Zijn verhaal weerspiegelt ook het succes van WordPress, waarbij je zonder één zelfgeschreven code-regel een prachtige website én webwinkel kan uitbouwen.

Chris haalde zijn kennis vooral uit Youtube en Google op engelse trefwoorden.
De website is gebouwd op het WordPress thema: Themify Ultra. Dit thema is reeds voorzien van page layouts en een pagebuilder.

De website is ook voorzien van een tickettingsysteem, steunend op de plugin Event Calendar. Het afronden van de bestelling gaat via WooCommerce. Er is geen koppeling met een payment provider, louter omdat de lokale vereniging geen handelsnummer heeft. Bij navraag in de groep blijkt dat het inderdaad niet mogelijk  is om payment providers te koppelen voor verenigingen zonder handelsnummer. Het enige optie is waarschijnlijk Paypal.
Het uitchecken gebeurt dus via de optie ‘manueel overschrijven’.

Een andere facet van de website is de mogelijkheid geven om te stemmen op kortverhalen. Dit heeft Chris mooi opgelost met de plugin Polls. De poll-stem wordt geboekt op IP-adres, dus de stemmers hebben geen login of e-mailadres nodig.

Chris heeft 3 maanden gewerkt aan deze website. Proficiat Chris!

www.davidsfondsbrasschaat.be

By Dave Loodts

Co-organisator van Meetup Antwerpen & Hasselt + WordCamp Antwerp 2016 & 2018. Zaakvoerder van Davel.be waar we WordPress websites maken die bezoekers gelukkig maken. Oprichter van Woofers.be als WordPress educatie platform en WordPress & WooCommerce onderhoud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *