Meetup Antwerpen, Verslagen

WPMA 27/09/2018: Gutenberg etc

Last minute lokatiewissel naar Kavka (jongerencentrum, bij de Oudaan). Helaas geen spaghetti of een pintje, wel een goeie sfeer en veel bedrijvigheid in heel het gebouw; merci om ons uit de nood te helpen!

Na de info & uitnodiging voor de meta-meetup, startte Dave Loodts (davel.be) zijn Gutenberg-demo. De nieuwe WordPress editor zal in de volgende grote release van WordPress uitgerold worden en de releases van de plugin volgen elkaar nu snel op. Dave toonde heel concreet wat je hoe kan doen, wat nu waar zit, wat hij zelf verwarrend vindt of juist heel handig. Aangevuld met een presentatie met meer info over de context van het Gutenberg project (incl bemerkingen).

Ter info: de setup van de demo was een local install met het thema Atomic blocks (van Array themes) en met de volgende plugins: Gutenberg, Yoast SEO, WooCommerce + Gutenberg products block, Atomic blocks & Gutenberg ramp.

Tijdens en nog tot lang na de demo werd er druk gediscussieerd. Ik vond het een heel goede synergie: iedereen vulde zowel vragen als antwoorden aan, en ik heb er alvast heel veel van opgestoken: zowel praktisch, als over de open source-kant en de evolutie van Gutenberg. Merci allen 😉

Nadien liep de discussie verder, tot we het lokaal moesten verlaten (21:45). Niet enkel meer over Gutenberg, maar in twee subgroepen over enerzijds e-commerce en multilingual WordPress en anderzijds opleidingen, tools en dingen die we waren tegengekomen.

Hier een poging tot een overzicht van de links, blogs & tools die in de loop van de discussies vermeld werden:

Thx all & tot ne volgende!
(tips, suggesties, demo’s, showcase, … altijd welkom)

grtz,
Veerle

Meetup.com pagina van deze meetup: https://www.meetup.com/nl-NL/Antwerp-WordPress-Meetup/events/254783166/.

1 Comment

  1. Thx Veerle for the write-up. Very broad topics in the hallway track it seems 😉

Leave a Reply